Što je Instantor?

Instantor je švedska FinTech kompanija osnovana 2010. godinu u Stockholmu.

Mi olakšavamo Vaš financijski život tako da zamjenjujemo staromodne formulare i dokumente s nekoliko klikova mišem. Naš alat Vam pomaže u on-line identifikaciji i dokazivanju svoje financijske sposobnosti u svega nekoliko minuta koristeći podatke s bankovnih računa. Stoga, umjesto da preuzimate dokumente i šaljete ih običnom poštom, možete na brz način odobriti Instantoru pristup svojoj banci u realnom vremenu putem sigurnog API-ja.

Svakog mjeseca poslužujemo oko 400.000 korisnika koji podnose zahtjeve za dobivanje zajmova.

Privatnost i sigurnost shvaćamo vrlo ozbiljno te se strogo pridržavamo pravnih i industrijskih standarada. Zaštita osobnih informacija naš je top prioritet. Ukoliko želite saznati više, molimo pročitajte naše Uvijete i odredbe te Pravila privatnosti, ili nas kontaktirajte emailom na adresi privacy@instantor.com.

Kako se podaci prikupljaju i obrađuju?

Vaši osobni i financijski podaci se prikupljaju nakon Vaše izričite privole tijekom postupka prijave. Podaci se zatim restrukturiraju i sažimaju u izvještaj koji se šalje našim klijentima (organizaciji preko koje je zahtjev za uslugom izvorno i došao).

Instantor ne donosi nikakve odluke ili preporuke o tome treba li zajam odobriti ili ne. Takove odluke donose naši klijenti, dok im mi samo dostavljamo informacije koji im omogućuju da te odluke donesu lakše, brže i preciznije.

Prikupljamo, obrađujemo i dijelimo podatke koristeći sigurnosne i pravne procese. Podaci koje prikupljamo sigurno se pohranjuju, obično na period od dva mjeseca, nakon kojega se svi osobni podaci trajno brišu. Pomogli smo više od 150 financijskih institucija u identifikaciji i verifikaciji milijuna potrošaća na 22 tržišta.

Kako to funkcionira?

1. Slijedite upute za online odobravanje kredita.

2. Pokrenite verifikaciju uz pomoć Instantora.

3. Instantor se povezuje s vašom bankom i dohvaća potrebne podatke.

4. Instantor objedinjuje prikupljene bankovne podatke.

5. Banka ili financijska ustanova može brzo potvrditi identitet ili donjeti brzu odluku o odobravanju kredita.

Sigurnost

Predani smo zaštiti Vaših podataka te smo stoga implementirali odgovarajuće tehničke i ogranizacijske mjere kako bi Vas zaštitili od prijevare i Vaše podatke čuvali na sigurnom. Međutim, imajte na umu da niti jedan sustav nikada nije u potpunosti siguran.

Kao korisnik Instantorove usluge možete učiniti niz stvari kako bi smanjili rizik neovlaštenog korištenja podataka s Vaših bankovnih računa. Na primjer, uvijek upotrebljavajte snažne i jedinstvene zaporke, nikad ih ne zapisujte na papirima ili elektroničkim medijima poput e-maila, ograničite pristup svojem računalu i internetskom pregledniku, nikad ne dijelite svoje zaporke sa drugim osobama. Iako poduzimamo mjere da ograničimo rizik od neautorizirane uporabe vjerodajnica, na primjer ograničavajući broj neuspjelih pokušaja prijave, ne možemo jamčiti da smo u mogućnosti spriječiti svaku neovlaštenu uporabu. Ukoliko sumnjate da su vaše vjerodajnice korištene od strane neovlaštene osobe kako bi dala Instantoru pristup podacima o Vašem bankovnom računu, molimo javite nam u najkraćem mogućem roku slanjem emaila na adresu privacy@instantor.com.

Kako nas kontaktirati

Rado ćemo Vam pomoći s bilo kojim drugim pitanjima ili ukoliko trebate dodatne informacije. Kontaktirajte naš tim slanjem emaila na privacy@instantor.com.